Uuden projektin aloittamisen vaikeus

8.09.2014 - 21:07 / TpM.


Sarjakuvafestivaalien myynti oli ennätyksellisen hyvä. Jopa hiljaisemman sunnuntain myynti vastasi lähes koko viime vuoden myyntiä. Koko tarina on nyt julkaistu Alainian kotisivulla. Päälimmäiset ajatukset on ollut siinä mitä olisi voinut tehdä paremmin. Mutta olen jo jonkin aikaa pitänyt Alainian tekemistä eniten oppimisprosessina. Tämä ajattelu on osaltaan auttanut saamaan asioita valmiiksi. Itsekritiikki ei lannista niin totaalisesti. Tämä kuitenkin asettaa seuraavalle projektille lisäpaineita.

Yksi asia on varma. Tällä hetkellä tahdon kovasti tehdä uutta sarjakuva. Vanhaa sarjakuvaa. Mitä tahansa. Kysymys kuuluu vain mitä. Ideoista ei ole pulaa. Yksi valmis käsikirjoitus odottaa kiintolevyllä piirtämistä. Yksi lyhyempi tarina sopisi hyvin pienlehdeksi necroon. Yksi täysin itsenäinen teos kiinnostaisi tehdä. Vähä harjoittelua on tullut tehtyä jokaiseen. Luonnosteltua sivuja. Muutama ruutu piirretty valmiiksi. Jälkikin valmiissa on sellaista, ettei sitä tarvitse hävetä, vaikka ei olekkaan sellaista, että joku sen takia sarjakuvaa lukisi.

Eihän tämä vain tämän hetken ongelma ole. Onhan sitä kaikenlaista sarjakuva- ja muuta projektia tullut aloitettua. Tehtyä muutama sivu. Koodattua muutama viiko. Aloitettua novelleja tai kirjoitettua Nanowrimo, joka vaatisi kovasti editointia ja täydennystä. Mikä saisi sitoutumaan johonkin projektiin? Eteenkin kun projektia tekee itsessään palkitsevan päivätyön ohella. Samaan aikaan, kun viimeistelin viimeistä numeroa Alainia lehteä, oli myös Gajatri Studiosin iOS pelin Yoga Retreatin kansainvälinen julkaisu. Sen eteen olen itsekin puolitoista vuotta koodia vääntänyt. Elokuu 2014. Hyvä kuukausi.

Mutta mitä seuraavaksi? Tuo lyhyen sarjakuvan tekeminen necroon olisi jotain, jonka voi saada valmiiksi. Mutta hyvin vähän olen sitä tehnyt ensimmäisen innostuksen jälkeen. 8 sivua käsikirjoitti suoraan itsensä. Piirtäminen innosti aluksi, mutta nyt en ole juurikaan avannut Manga Studiota. Isompi tarina? Pitäisikö se tehdä seuraaviin sarjisfestareihin? Omakustanteena? Saisi ainakin jonkin deadlinen ja tietäisi valmiiksi mitä tehdä. Mutta en kaipaa enempää kirjoja laatikoihin, kun vihaan sitä vaihetta kun niistä painetuista kirjoita pitäisi päästä eroon rahallista korvausta vastaan. Lisäksi en kaikesta introvertiudestani huolimatta ole ihminen, joka vain jotenkin onnistuu tekemään piilossa maailmalta usean vuoden ajan jotain albumia. Kustantaja? Tiedän vain yhden kustantajan, joka huol… jonka linjaan tuotokseni voisi sopia. Mutta heillä on paljon muutakin julkaistavaa ja enemmän vaikeusia saada rahaa kaiken painamiseen. Nettijulkaisu? Se kyllä kiinnostaisi, mutta olen sitä mieltä, että silloin tahdin pitäsi olla päivittäistä. Tai sitten sopivissa osissa.

Kategoria: Luokittelematon.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus