Alainia luku 7, sivu 3

7.05.2011 - 18:12 / TpM.


Sivu kolmessa oli yllättävän ´paljon vääntämistä, kun huomasin, etten vain saa piirrettyä viivoja tarpeeksi tarkasti Wacomilla.

Tässä mihin jäin Mangastudiossa piirtämisessä:

Päätin tulostaa tämän ja palata työskentelemään lyijykynällä. Lyijykynä sujuikin varsin kivuttomasti ja sivu syntyi varsin nopeasti. No ensin täytyi kyllä käydä hankkimassa teroitin kun luultavasti jätin vanhan Lontooseen. Samalla tuli hankittua paljon muuta välineistöä.

Tussauskin sujui kohtuullisen kivuttomasti.

Rasterointi vie luultavasti eniten aikaa, enkä vielä ole tähän ihan tyytyväinen. Jätän kuitenkin viimeistelyn ja puhekuplien lisäämisen projektin loppuun.

Luultavasti tämä tulee jatkossa olemaan tehokkain tapa mnulle tehdä sivu. Kuulostaa varmasti todella tehokkaalta. Ensin luonnostelen sivun Mangastudiolla, sitten tulostan sen ja piirrän sen valopöydän avulla lyijykynällä. Sitten joko piirrän sivun uudelleen valopöydällä tussattavaksi tai sitten tussaan suoraan ekan lyijykynä version. Riippuu siitä miten valmis eka lyijykynä versio oli. Sitten skannaan takaisin Mangastudioon ja lisään katuojat ja rasterit.

Jos joku ihmettelee luonnosvaihetta Mangastudiolla, niin selityksenä se, että Wacomilla saan kuitenkin aika nopeasti luonnosteltua. Ongelma on lähinnä siinä kun tahdon edes hieman paremmin hallita viivaa. Lisäksi työstän sarjakuvaa eteenpäin Mangastudiolla luonnostellen uusia sivuja ja koittaen saada puhekuplat paikalleen. Käytännössä siis käytän Mangastudiota käsikirjoittamiseen ja luonnosteluun ja viimeistelyyn.

Kategoria: Alainia, Mangastudio.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus