Alainia 4 julkaistu sähköisessä muodossa Issuussa.

3.04.2011 - 19:19 / TpM.


Tänään Kvaakin keskustelussa tuli esiin palvelu nimeltä Issuu. Olin jo aiemmin suunnitellut julkaisua sähköisesti ja varannut ISBN:n myös PDF versiolle. Issuun copyright asiat tuntuivat olevan kunnossa. Samoin kuin käyttöehdot. Lukusofta vaikutti hyvältä ja lehtimuodoisen sarjakuvan lukeminen tuntui oikein miellyttävältä. Paljon miellyttävämältä kuin HTML pohjainen oma viritelmäni.

Tunsin itseni vanhaksi, kun kaikki sujui niin helposti. Facebookin kautta tilin luominen oli yhden napin painalluksella selvä. Dokumentin lataamisessa kävi ilmi, että 100 mb:tä on maksimi koko. No sen kokoisen tiedoston ulos saaminen tästä julkaisusta vaati hetken Manga studion säätöjen kanssa säätöä. Sen jälkeen taas kaikki sujui aika automaattisesti.

Ilmeisesti Issuulle on Android sovellus mutta iPad versio tekee vielä tuloaan? IPhone on ainoa laite, jolla itse voin lukemista testata ja siinä sarjakuva avautui ei niin käyttäjäystävälliseen mobiiliversioon. No se on betassa muutenkin. IPad / android tableteja varten julkaisusta olen itse kiinnostunut.

Issuu versio täällä.

Embed tagilla alainia.comin etusivulla

Tietyssä mielessä tämän lehden julkaisusta on tullut itselleni oppityö ja erilaisten julkaisumahdollisuuksien kokeilua. Tässä koitin saada lehden kasaamisen mahdollisimman sujuvaksi ja opetella käyttämään Manga studiota. Seuraavassa lehdessä koitan nostaa rimaa kuvituksen osalta.

Kategoria: Alainia, Julkaisut, Kvaak.Yksi vastaus - “Alainia 4 julkaistu sähköisessä muodossa Issuussa.”

  1. Apernedoopave Kirjoittaa:

    oppineet paljon

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus